Михайло Подоляк. Джерело: Офіс президента України

У Зеленського розповіли, що пришвидшить зняття заборон на удари по Росії

Пришвидшити рішення союзників України щодо дозволів на удари вглиб Російської Федерації може той факт, що Іран передав Кремлю балістичні ракети. Це викличе ланцюгову реакцію у країн, які підтримують Київ.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі "РБК-Україна". За його словами, Іран насправді може заперечувати факт того, що Росія отримала їхні балістичні ракети.

За його словами, аналогічно відбувалося з постачанням безпілотників типу "Шахед" та будівництвом заводу з їх виробництва.

"Безумовно будь-яка країна розуміє, що вона передає країні-агресору той чи інший обсяг зброї. Тобто вона порушує безумовно міжнародне право та буде мати санкції, які наростатимуть. Іран це усвідомлює. Тому, безумовно, вони будуть, скажімо, будь-що говорити, спростовувати інформацію", — зазначив Подоляк.

Він зауважив, що є підтвердження того, що Росія через Каспій отримує балістичні ракети малої дальності — на 120 кілометрів. І, безумовно, це буде мати суттєві наслідки для Ірану. Насамперед мова про санкції від США та Європейського Союзу, які є відчутними для Ірану.

"По-друге, це пришвидшує ухвалення рішень про необхідність надання додаткових систем ППО Україні та зняття всіх цих неформальних заборон, які дозволяють бити по Росії. Тому що ми ж говоримо знову ж таки про балістику малої дальності. Тобто пускові установки розташовані безпосередньо по лінії фронту для того, щоб їх ефективно використовувати. Тому масштабування ударів по глибині території Росії — це питання дуже та дуже близького часу. Тому що це розвиток війни", — розповів Подоляк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою, що Росія встигає переміщувати військові об'єкти вглиб своєї країни. До цього призводять затягування партнерів щодо зняття обмежень з України для використання далекобійної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 18:30