Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

"Реакція має бути жорсткою": Сибіга звернувся до світу після вбивства українських полонених у Курській області

Жорстокі вчинки російських окупантів є грубим порушенням міжнародного права. Тому світова спільнота повинна жорстко відреагувати на страти росіянами українських воїнів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, який залишив відповідний допис на своїй сторінці у соціальній мережі X.

"Жорстоке поводження Росії з українськими військовополоненими є абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів і звичаїв війни", — зазначив він.

Сибіга наголосив, що страти українських полонених стають дедалі частішими. За даними ООН, 95% військовополонених піддаються тортурам, їм відмовляють у задоволенні базових потреб.

Міністр закордонних справ України закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів — видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців, посилити санкційний тиск, вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання під вартою та сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб.

Раніше аналітики DeepState інформували, що російські окупанти знову порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши дев’ятьох українських військових у Курській області. Наші бійці мали обмежену кількість боєприпасів, тож вимушено здалися.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський опублікував відповідний пост у своїх соціальних мережах, в якому зазначив, що лише за цей тиждень росіяни застосували проти України близько 900 керованих авіаційних бомб, понад 40 ракет і 400 ударних дронів різних типів. Рашистський терор щодо України триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 14:13