Фото ілюстративне. Джерело: depositphotos

Росія близька до придбання уранових активів в Африці: в ISW розповіли, як Кремль поширює свій вплив у світі

Уранові активи в Нігері, які належать французькій компанії, можуть перейти у володіння Російської Федерації. До того ж Москва збільшила свою військову присутність у цій країні.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War). Аналітики уточнили, що йдеться про компанію Orano SA. При цьому Росія близька до того, щоби досягнути цієї мети.

"Росія прагне придбати уранові активи в Нігері, які наразі належать французькій державній компанії Orano SA, угода про "багатогалузеву співпрацю", яку підписали Євкуров і його нігерійські колеги, може підтримати ці російські зусилля", — йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією Інституту вивчення війни, Росія збільшила свою військову присутність у Нігері. США, своєю чергою, мають намір вивести всі свої війська з країни.

"Росія нещодавно збільшила свою військову присутність в Нігері. Африканський корпус міністерства оборони Росії розгорнули в Нігері у квітні 2023 року. Його представники заявили про свої наміри замінити американські війська на півночі Нігеру, а в травні 2024 року він увійшов на базу, де розміщуються американські військовослужбовці в цій країні. США планують вивести всі свої війська з Нігеру до 15 вересня 2024 року", — підсумували аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, декілька днів тому деякі експерти повідомили, що Пекін витіснив Москву з африканського ринку зброї та продовжує нарощувати постачання військової техніки до країн Африки. Зброю у Китаю купують понад 20 африканських країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.06.2024 08:10