Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росія планує збільшити виробництво дронів у 10 разів: в ISW проаналізували, наскільки це реально

Кремль нарощує виробництво безпілотників. Таким чином російська влада намагається компенсувати соціальні й економічні наслідки війни в Україні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Кремль продовжує сигналізувати про свою прихильність до вдосконалення російських операцій з використанням безпілотників в Україні та можливостей виробництва безпілотників на тлі зусиль, спрямованих на компенсацію соціальних та економічних наслідків тривалої російської війни", — йдеться в повідомленні.

В ISW нагадали, що кремлівський диктатор Володимир Путін зустрівся з Військово-промисловою комісією Росії 19 вересня й обговорив зусилля зі збільшення виробництва російських дронів. Він визнав, що безпілотники є невіддільною частиною сучасної війни та що війна Росії в Україні ще більше підтвердила цю оцінку.

Путін заявив, що російські компанії надали російським військам близько 140 000 безпілотників 2023 року, та стверджував, що Росія планує збільшити виробництво безпілотників у 10 разів (до 1,4 мільйона безпілотників) 2024 року.

Диктатор наголосив, що Росія повинна "послідовно" нарощувати свої можливості з виробництва безпілотників і підвищувати ефективність БпЛА російського виробництва, щоби задовольнити потреби російських військових. Він також високо оцінив російські приватні ініціативи з виробництва безпілотників.

Путін зазначив, що приватні безпілотники не "поступаються" безпілотникам, виробленим державними оборонними компаніями, і що Міністерство оборони Росії нібито ретельно випробовує всі моделі дронів перед тим, як передати їх російським військам на фронт.

Проте розслідування DW виявило докази того, що деякі російські нерегулярні сили можуть випробовувати нещодавно розроблені безпілотники під час ударів по українському цивільному населенню, можливо, для прискорення випробувань. Експерти додали, що російські блогери постійно скаржаться на низьку якість державних безпілотників і часто хвалять приватні ініціативи з виробництва БпЛА, називаючи їх ефективнішими.

"Заяви Путіна про те, що Росія планує збільшити виробництво безпілотників до 1,4 мільйона одиниць 2024 року, є дещо нижчими, ніж заплановані темпи виробництва безпілотників в Україні 2024 року", — зауважили в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, аналітики також зазначили: оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін побоюється, що мобілізація в Росії є прямою загрозою стабільності його режиму, вона залишається малоймовірною у короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2024 09:15