Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Росія використала нові авіабомби під час сьогоднішнього обстрілу України

Російські окупанти використали нові авіаційні бомби під час обстрілу Мирнограда на Донеччині. Військові експерти вважають, що це покращені версії керованих авіаційних бомб.

Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"За початковою інформацією, ворог застосував ЗРК С-300, однак згодом з’явилася уточнена інформацією, яка надійшла від Нацполіції: в цьому обстрілі росіяни застосували три одиниці планувальної авіабомби УМПБ Д-30СН", — зазначив він.

За його словами, застосування цих бомб свідчить про новий етап розвитку російських керованих авіаційних бомб. Він пояснив, що, ймовірно, нові ворожі бомби баражують.

"Це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну цим класичним старим ФАБам, перетвореним у керовані авіабомби, вони мають додаткові функції планування та додаткові силові установки. Тому, на жаль, нам потрібно готуватися до нових викликів і нових завдань для протиповітряної оборони в боротьбі з цими покращеними авіабомбами", — підсумував речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 10 березня, російські окупанти трьома ракетами вдарили по Мирнограду. Внаслідок атаки десятеро людей отримали поранення, трьох із них забрали в лікарню. За словами виконувача обов'язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрія Третяка, відбулося три ракетних влучання, сильно пошкоджені десять житлових багатоповерхових будинків. Один під'їзд дев'ятиповерхівки має пошкодження такі, що для житла непридатний, потребує капітального відновлення.

Також, за його інформацією, через ракетний удар припинила роботу котельня. Без опалення залишились 2 088 абонентів. Наразі ремонтні бригади вже частково відновили подачу тепла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 13:16