Фото: Facebook президента Чехії

"Шанси високі": президент Чехії прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ

Президент Чехії Петр Павел вважає, що українські воїни мають великі шанси на успіх під час майбутнього контрнаступу. Він зауважив, що Збройні сили України добре підготовлені до наступальних операцій.

Про це повідомляє Reuters.

"Звичайно, є велика надія, що український контрнаступ буде успішним, тому що Україна мотивована, добре підготовлена, її війська досвідчені й, звичайно, не мають таких недоліків, як російська армія", — зазначив Петр Павел.

Чеський лідер зауважив, що армія країни-агресора має серйозні проблеми з логістикою та моральним духом. Проте провалу оборони очікувати не варто.

"Росія мала час підготувати відносно якісну і глибоку оборону по кількох лініях, яка, у разі ефективного використання, коштуватиме Україні великих втрат",  додав Павел.

Він також зауважив, що наразі неможливо спрогнозувати, яку територію Україні вдасться деокупувати під час контрнаступу. 

"Не завжди все йде відповідно до бажань і планів, але я думаю, що шанси на значний український успіх дійсно високі", — наголосив Павел.

Нагадаємо, Збройні сили України почали формувати операції напередодні контрнаступу. Україна посилила удари по логістичних центрах та місцях дислокації окупантів. Удари по російських складах зброї, командних центрах і скупчення техніки, які посилилися останнім часом, є підготовкою поля бою до початку наступальних дій.

За даними видання The Washington Post, Збройні сили України можуть розпочати наступальні дії одразу на кількох напрямках. Вказується, що однією з ключових цілей для ЗСУ — знищення сухопутного мосту між Кримом та Росією. Для реалізації такого плану потрібно "розрізати" російські війська та логістичні шляхи у Запорізькій області. Ще однією версією джерела є наступ на Кримський півострів. Його звільнення можливе за військово-морських операцій і, можливо, навіть висадки на пляжі.

Водночас Російська Федерація, найімовірніше, призупинила застосування проти України крилаті ракети "Калібр", оскільки відновлює їхні резервні запаси. Цю зброю росіяни можуть використати найближчим часом, щоб зірвати український контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 20:36