Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Скріншот із відео

Шмигаль зустрівся зі словацьким прем’єром Фіцо в Ужгороді: перші подробиці (відео)

У середу, 24 січня, в Ужгороді відбувається зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. На порядку денному — двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив.

Про це повідомив Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні в Ужгороді проводимо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. На порядку денному — наші двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив", — розповів він.

Шмигаль додав, що Україна розраховує на конструктивний та практичний діалог.

Раніше очільник словацького уряду Роберт Фіцо відзначився скандальною заявою щодо обстрілу Києва російською армією 23 січня. На його думку, в столиці України цілком "нормальне життя".

Роберт Фіцо назвав війну "локальним конфліктом", відповідаючи на питання журналістів, чи буде йому доречно поїхати до Києва, щоб краще зрозуміти війну Російської Федерації проти України, яка вже триває другий рік.

"Ви серйозно думаєте, що в Києві війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюся, ви несерйозно. Поїдьте туди, і ви побачите, що в місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя", — наголосив прем'єр-міністр Словаччини.

Фіцо також додав, що більш практично зустрітися в Ужгороді, який, за його словами, українська влада обрала після того, як словацький політик вперше захотів відвідати Україну.

Нагадаємо, раніше Фіцо заявляв, що Словаччина виступатиме проти членства України в Північноатлантичному альянсі, адже це може спровокувати Третю світову війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 11:38