Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

Шольц відповів на заклик Зеленського надати дозвіл бити по території РФ

Німецький канцлер Олаф Шольц відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського скасувати всі обмеження на використання західної зброї. Це, зокрема стосується ударів по території Російської Федерації.

Про це Шольц заявив після завершення саміту НАТО у Вашингтоні, пише Bild.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не погодився із пропозицією президента України Володимира Зеленського. Той закликав скасувати будь-які обмеження використання західної зброї у війні з Росією.

"Ніхто не збирається змінювати чинні вимоги та керівні принципи — і на те є вагомі причини. Наше завдання — забезпечити максимальну підтримку Україні, але не допустити переростання війни у ​​війну між Росією та НАТО. А це вимагає мудрості, ясності та твердості", — заявив Шольц після закінчення саміту НАТО у Вашингтоні.

Наприкінці травня найважливіші союзники України, включно з Німеччиною, дозволили Україні атакувати військові цілі на російській території на обмеженій ділянці. Це було зроблено для того, щоб запобігти прориву російських військ на Харківському напрямку.

На саміті НАТО Зеленський наполягав на тому, що всі обмеження щодо використання західної зброї мають бути остаточно зняті.

"Якщо ми хочемо перемогти та зберегти нашу країну, то всі ці обмеження мають бути скасовані. Якщо Росія напала на нас і вбила наших дітей, то це божевілля, що нам не дозволяють атакувати цю військову базу", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 11 липня після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. Воєнна розвідка ідентифікувала цих воєнних злочинців.

Своєю чергою радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна та Сполучені Штати Америки працюють над відповіддю Росії за удар по дитячій лікарні "Охматдит", який відбувся у понеділок, 8 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 
Війна, 12.07.2024 11:57