Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц зробив гучну заяву про Україну перед виборами в Євросоюзі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив свою підтримку України. Його чергова заява прозвучала за день до того, як німці підуть на дільниці та проголосують на виборах до Європейського парламенту.

Слова німецького канцлера наводить агенція DPA.

"Росії не зійдуть з рук її імперіалістичні плани. Путін повинен усвідомити, що він не може перемогти у своїй жорстокій кампанії та що для України може бути лише справедливий мир", — наголосив лідер Соціал-демократичної партії Німеччини у своєму щотижневому відеозверненні.

Опитування перед недільним голосуванням показують, що його політична сила набирає близько 15% голосів – приблизно стільки ж, скільки й ультраправа "Альтернатива для Німеччини". Ймовірна перемога правих радикалів над соціал-демократами закріпить за ними статус другої за популярністю партії в Німеччині після консервативної опозиції ХДС/ХСС.

Перед самітом G7 в Італії, який відкривається цього четверга, та швейцарською мирною конференцією щодо України, яка розпочнеться 15 червня, Шольц наголосив на постійній координації дій із партнерами та союзниками.

Він сказав, що буде просувати спільну позицію щодо Росії з представниками Азії, Африки та Південної Америки на Саміті миру у Швейцарії. За його словами, важливо, щоби країни дотримувалися міжнародного права і Статуту Організації Об'єднаних Націй.

"І саме тому Росія повинна припинити свою загарбницьку війну", — заявив Шольц.

Він повторив свою позицію, що, підтримуючи Україну, "ми не ставимо під загрозу мир тут, у Німеччині".

Нагадаємо, декілька днів тому канцлер Німеччини Олаф Шольц занизив очікування від Саміту миру, який пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня, та висловив власні сподівання щодо цілей зустрічі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2024 16:36