Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Палати представників Джонсон після розмови з Байденом пообіцяв "своєчасне" голосування про допомогу Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон запевнив, що "своєчасно" винесе на голосування законопроект про продовження допомоги Україні. Однак він знову назвав пріоритетом питання кордону з Мексикою.

Про це Майк Джонсон заявив американським журналістам після зустрічі з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Він зауважив, що під час переговорів сказав президенту про те, що потрібно насамперед дбати про "потреби Америки".

"І насамперед — наш відкритий кордон", — заявив він.

Спікер Палати представників зазначив, що іншим пріоритетом для них є продовження фінансування федерального уряду, а учасники зустрічі "дуже оптимістичні" та сподіваються на угоду.

Щодо допомоги Україні спікер наголосив, що сказав Байдену про те, що Палата "активно вивчає всі можливі варіанти".

"Ми візьмемося за це питання своєчасно. Але, знову ж таки, пріоритет для нашої країни — кордон і його захищеність", — резюмував політик.

Як відомо, вчора Майк Джонсон обіцяв президенту України Володимиру Зеленському зробити "все можливе" для продовження допомоги Україні.

У вівторок, 27 лютого, президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами лідерів Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 09:39