Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Джонсон пообіцяв поставити на голосування Палати представників питання України: коли це відбудеться

Коли Конгрес США повернеться з великодніх канікул, він голосуватиме питання фінансування допомоги Україні. Принаймні спікер Палати представників Майк Джонсон пообіцяв, що це нарешті станеться.

Про це заявив голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер у коментарі ABC News.

"Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що коли ми повернемося, це стане наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми щойно ухвалили всі законопроекти, які фінансують федеральний уряд, я вірю, що це матиме переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроект на стіл президента", — сказав Тернер в ефірі програми Face the Nation.

Конгресмен зазначив, що спікер Джонсон дав зрозуміти, що він підтримує Україну як безпосередньо українському президенту Володимиру Зеленському, так і публічно.

"Він публічно зробив ці заяви, а також генеральному секретарю НАТО", — додав очільник комітету з розвідки.

Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня. Тернер висловив сподівання, що Конгрес США зможе схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули з 22 квітня.

"Звісно, це моя надія. Президент Зеленський дав зрозуміти спікеру Джонсону, що ми перебуваємо в критичній точці. Директор ЦРУ та міністр оборони чітко дали зрозуміти, що ми перебуваємо на критичному етапі, який розпочинає впливати не лише на моральний стан українців, які воюють, але й на їхню здатність воювати. Путін це знає. Очевидно, ми не можемо дозволити Путіну перемогти", — наголосив Тернер.

Конгрес США ще з минулої осені не може дійти згоди щодо надання коштів на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Проти сенатського законопроекту виступав спікер Джонсон. Він заявляв, що хоче, щоби в документі також були жорсткі заходи щодо охорони американських кордонів від мігрантів.

Нагадаємо, що республіканка Марджорі Тейлор Грін звинуватила у зраді партії свого однопартійця Майка Джонсона. Тож вона ініціювала відставку спікера Конгресу США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2024 22:16