Фото: Unsplash

"Справа про вибухівку" в Грузії: українське посольство відреагувало на інформацію

Посольство України в Грузії взяло на перевірку інформацію, яку оприлюднила Служба державної безпеки Грузії. Йдеться про причетність громадян України до протиправної діяльності. Українське посольство закликає утриматися від політизації цієї справи.

Про це повідомило українське дипломатичне представництво в Грузії на своїй Facebook-сторінці.

"Посольство України перевіряє інформацію, оприлюднену на брифінгу Служби державної безпеки Грузії, з’ясовує всі обставини, зокрема, щодо, як повідомлено, причетності громадян України до протиправної діяльності. Посольство розраховує, що грузинська сторона утримуватиметься від політизації цієї справи", — зазначили у посольстві України в Грузії.

Українські дипломати висловили готовність до конструктивної взаємодії з правоохоронними й іншими компетентними органами Грузії для об’єктивного, неупередженого та всебічного з’ясування усіх обставин справи, а також встановлення реальних її організаторів.

Нагадаємо, у Грузії 5 лютого заявили про затримання вантажу з шістьма вибуховими пристроями, які везли з Одеси. Частину з них начебто мали переправити до російського Воронежа "для здійснення терактів". Вибухівка загальною вагою 14 кілограмів надійшла до країни під виглядом акумуляторів електромобілів.

Вантаж відправили з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину, він перетнув турецько-грузинський кордон через контрольно-пропускний пункт "Сарпі" 19 січня. Далі відбулася спроба провезти половину пристроїв до Росії, але її зупинила Служба державної безпеки Грузії.

Там зазначили, що організатором транспортування був уродженець Батумі, громадянин України Андрій Шарашидзе, який 2020 року балотувався до ради Одеської області від партії "Слуга народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.02.2024 16:47