Фото: vsn.in.ua

США, Китай та Росія активізувалися на ядерних полігонах: СNN показало супутникові знімки

США, Китай і Росія за останні роки побудували нові об'єкти на своїх ядерних полігонах. Наразі вони там активізувалися.

Про це свідчать відповідні супутникові знімки, які опублікували у CNN. 

Варто зазначити, що розширення цих полігонів відбулося саме в той час, коли напруженість між трьома великими ядерними державами зросла до максимуму за останні десятиліття.

Фото: CNN

Хоча немає ніяких доказів того, що ці країни готуються до неминучого ядерного випробування, зображення, отримані та надані відомим аналітиком у військових дослідженнях нерозповсюдження, ілюструють недавнє розширення на трьох ядерних полігонах в порівнянні з тим, що було всього кілька років тому.

Ад'юнкт-професор Центру досліджень нерозповсюдження імені Джеймса Мартіна при Інституті міжнародних досліджень Міддлбері Джеффрі Льюїс заявив, що є дійсно багато натяків, які свідчать про те, що Росія, Китай і Сполучені Штати можуть відновити ядерні випробування.

"Супутникові знімки за останні три-п'ять років показують нові тунелі під горами, нові дороги та складські приміщення, а також збільшення трафіку транспортних засобів, що в'їжджають і виходять з об'єктів", — сказав він.

Фото: CNN

Своєю чергою полковник ВПС США у відставці Седрік Лейтон, колишній аналітик розвідки, переглянув зображення ядерних об'єктів трьох держав і прийшов до аналогічного висновку.

"Цілком очевидно, що всі три країни, Росія, Китай і Сполучені Штати, вклали багато часу, зусиль і грошей не тільки в модернізацію своїх ядерних арсеналів, але і в підготовку видів діяльності, які будуть необхідні для випробувань", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін може знов почати лякати ядерною зброєю. Для цього глава Кремля вибере холодну пору року, коли дорогі енергоносії та коли люди загалом мають дещо депресивні настрої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.09.2023 14:56