Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

США оголосять завтра про новий пакет допомоги Україні: Reuters дізнався, яку суму планують надати

Сполучені Штати Америки планують оголосити про надання Україні військової допомоги на суму понад 8 мільярдів доларів. Це може відбутись завтра, 26 вересня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. Журналісти посилаються на анонімні джерела, які стверджують, що адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, щоби дозволити їй використати 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня — кінця федерального фінансового року.

Водночас ще одна частина допомоги стосуватиметься надання 2,4 мільярда доларів у межах програми "Ініціатива сприяння безпеці України", яка дозволяє адміністрації купувати зброю для України в компаній, а не брати її з американських збройних запасів.

На сьогоднішньому брифінгу для преси заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Україна отримає всю допомогу, яку передбачали до кінця каденції президента США Джо Байдена.

"Я поки що не маю офіційних оголошень з цього приводу, але можу вам сказати, що ми прагнемо забезпечити, щоб Україна отримала ресурси, схвалені Конгресом", — зазначила вона.

Нагадаємо, декілька днів тому медійники з Voice of America заявляли, що США можуть оголосити про пакет військової допомоги Україні. Він міститиме ракети для F-16 класу "повітря-земля". За даними джерел видання, загальна вартість озброєння, яке увійде до нового пакета, — до 375 мільйонів доларів. Це найбільший пакет для України від США з травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 23:54