Столтенберг та Умєров провели зустріч у Брюсселі: що Україні пообіцяв генсек НАТО

У понеділок, 4 грудня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Очільник Північноатлантичного Альянсу наголосив на непохитній підтримці України з боку союзників.

Про це йдеться на сайті НАТО.

Зазначається, що сторони обговорили ситуацію на фронті в Україні та нагальні військові потреби Києва. Оскільки очікується, що зима ускладнить бойові дії, Столтенберг підкреслив, що члени Альянсу мають намір посилити політичну та практичну підтримку України.

За його словами, НАТО надаватиме довгострокову підтримку Україні, щоб зробити ЗСУ повністю оперативно сумісними з країнами-членами та ще більше наблизити їх до Альянсу.

Посадовці також обговорили шлях України до членства в НАТО та необхідні для цього реформи з боку України. Столтенберг наголосив, що Україна стане членом НАТО, коли всі члени Альянсу погодяться і коли будуть виконані умови.

Нагадаємо, 29 листопада на засіданні Ради Україна-НАТО українська сторона представила адаптовану Річну національну програму. Йдеться про подальше реформування за вимогами НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.12.2023 17:59