Єнс Столтенберг під час візиту до Києва. Джерело: president.gov.ua

Столтенберг зробив гучну заяву щодо можливості розгортання військ НАТО в Україні

Північноатлантичний альянс не планує розгортати війська на території України. Натомість важливо забезпечити Києву належний обсяг військової допомоги.

Про це повідомила італійська агенція ANSA з посиланням на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, яку він зробив під час візиту до Італії.

Столтенберг нагадав, що через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України російські сили змогли досягнути прогресу у своєму наступі. І хоча "зараз ситуація змінюється", про присутність "на землі" не йдеться.

"НАТО не має наміру розгортати війська в Україні. Коли я відвідав Україну минулого тижня, українці не просили про війська НАТО, вони просили більше підтримки", — наголосив генсек.

Він додав, що російський диктатор Путін досі вірить у воєнну перемогу в Україні, а, отже, єдиний спосіб переконати Росію сісти за стіл переговорів — "це довести на полі бою, що він не переможе, і єдиний спосіб зробити це — надати військову підтримку Україні".

Як відомо, наприкінці лютого після зустрічі в Парижі президентів і голів урядів близько двох десятків країн Європи Еммануель Макрон визнав, що запропонував державам Заходу відправити до України свої війська. Нещодавно він відновив обговорення можливості введення іноземних військ в Україну, спровокувавши істерику Кремля.

Нагадаємо, наприкінці квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив після візиту до Києва та зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, що для того, аби Україна вступила в НАТО, потрібні відповідні дії та погодження від усіх країн-членів. Зараз усі союзники з Північноатлантичного альянсу заявили про те, що це станеться. Однак часові межі наразі невідомі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 08:35