Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп знову пообіцяв домогтись переговорів Путіна та Зеленського

Американський політик Дональд Трамп, який претендує на президентську посаду в США, планує вийти на контакт з лідером України Володимиром Зеленським та главою Кремля Володимиром Путіним у разі перемоги на виборах. Він намагатиметься добитись переговорів, які принесуть Україні мир.

Таку заяву Трамп зробив під час спілкування зі стрімером Едіном Россом на платформі Kick.

"Якщо я здобуду перемогу на виборах, то насамперед зв’яжуся з Путіним, зв’яжуся з Зеленським — я дуже добре знаю їх обох — і доб’юся того, що вони почнуть переговори про мир", — наголосив Трамп  під час стріму.

Нагадаємо, 17 липня колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зустрівся з колишнім президентом США Дональдом Трампом. Основною темою їхніх переговорів була ситуація в Україні. Після розмови з Дональдом Трампом Борис Джонсон заявив, що екс-президент США має силу, щоб "врятувати Україну і принести мир".

Ще 23 червня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що чинний президент США Джозеф Байден ніколи не мав обіцяти Україні членства у Північноатлантичному альянсі. За його словами, вторгнення Росії спровокували саме наміри України приєднатись до НАТО.

Водночас, за даними Politico, Дональд Трамп, який є одним із головних кандидатів у президенти США, планує віддати частину території України російському диктатору Володимиру Путіну. Це, на його думку, пришвидшить завершення війни.

Своєю чергою радник Білого дому Джон Кірбі зазначав, що позиція президента США Джо Байдена щодо України залишається послідовною. У цьому плані рішення про будь-які переговори для завершення війни має ухвалювати Україна.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 10:52