У Міноборони підтвердили відведення підрозділів "вагнерівців" з передмістя Бахмута

Найманці приватної військової компанії "Вагнера" виходять із Бахмута. Наразі передмісті ворог замінив підрозділи "вагнерівців" на армійські регулярні загони. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"У передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи Вагнера на армійські регулярні загони. В самому ж місті Бахмут на цей час залишаються вагнерівці. Наші війська контролюють околиці міста у південно-західній частині в районі "Літак", — написала вона.

За її словами, зараз ворог на Бахмутському напрямку артилерійськими обстрілами намагається зупинити просування ЗСУ по флангах. Росіяни підтягують додаткові підрозділи на фланги для посилення.

Крім того, посадовиця додала, що схід України залишається епіцентром бойових дій. Окрім Бахмута, ворог здійснює наступ на декількох напрямках  Авдіївському, Мар’їнському, Лиманському та Куп'янському.

"На Авдіївському і Мар‘їнському  атаки ворога відбиті. Наступальні дії ворога безуспішні. На Лиманському ворог минулої доби взяв паузу і наступальні дії не проводив. На Куп'янському тривають зараз бої. Ворог атакує, намагається захопити плацдарм для подальшого просування, зазнає втрат", — розповіла Маляр.

Нагадаємо, 25 травня Пригожин заявив про початок виведення підрозділів із Бахмута. До 1 червня позиції нібито передадуть підрозділам Міноборони РФ.

Додамо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, цілком імовірно, що найманці з ПВК "Вагнера" не зможуть продовжувати бойові дії в Україні після виснажливих міських боїв у Бахмуті. Також сумнівно, що російська армія проводитиме наступальні операції.

Крім того, на думку ISW, найманці з ПВК "Вагнера" зазнають втрат при відході з Бахмута. Бойовики перебувають у безпосередньому контакті з військами ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 12:37