У НАТО вирішили, як стримувати Росію

22 ЖОВТНЯ 2021 15:30

Міністри оборони країн НАТО провели оцінку загроз від ракетного потенціалу Росії, і прийняли рішення посилити свої сили, і погодили план загального захисту. Зустріч глав оборонних відомств країн Північноатлантичного Альянсу проходила в Брюсселі.

Повідомляє TrueUA.

Єнс Столтенберг, генсекретар НАТО: "Ми не будемо дзеркально відповідати на дестабілізуючу поведінку Росії, і у нас немає наміру розміщувати в Європі нові ракети наземного базування з ядерними боєголовками. Тому ми реалізуємо збалансований пакет політичних і військових заходів, щоб реагувати на ці загрози".

Заява генсекретаря НАТО прозвучала на тлі інформації про успішне випробування російської балістичної ракети "Булава".

Що стосується військових заходів, за словами Столтеберга, вони включають значне поліпшення протиракетної оборони, зміцнення потенціалу звичайних озброєнь за допомогою винищувачів п'ятого покоління, адаптацію навчань і розвідки, а також підвищення нашої готовності до ядерного стримування.

Ще одна тема зустрічі ситуація в Афганістані. Столтенберг зазначив: "Ми будемо відслідковувати будь-які спроби міжнародних терористичних організацій перегрупуватися в Афганістані. У союзників є можливість відповісти на терористичні загрози, перебуваючи за межами цієї країни. Ми будемо вимагати від талібів виконання обіцянок". Йдеться про протидію тероризму, безпечному пересуванню і дотриманні прав людини.

Столтенберг підкреслив, що НАТО не збирається відмовлятися від операцій, подібних місії в Афганістані, не дивлячись на ризики.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: ДБР викрило масштабну діяльність контрабандистів, яких внесено до списків РНБО

Світ, 22.10.2021 15:30