Фото: armyinform.com

У Пентагоні розповіли, скільки українських військових проходять навчання у США

Близько двох тисяч українських військовослужбовців проходять навчання у Сполучених Штатах Америки. Союзники тренуватимуть наших воїнів, поки в цьому є потреба.

Таку заяву зробив прес-секретар Пентагона Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

"Я знаю, що близько двох тисяч людей проходять зараз тренування. Вам краще дізнатися про конкретні цифри у командування Армії США в Європі та Африці", — заявив він.

За словами Райдера, США тренуватимуть українських військових, поки в цьому є потреба. Також з українським командуванням обговорюється питання надсилання додаткових сил для навчання.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що у Збройних сил України є кілька робочих варіантів контрнаступу. Остаточний план дій українських військових ще не затверджений.

Нагадаємо, за даними видання The Washington Post, Збройні сили України можуть розпочати наступальні дії одразу на кількох напрямках. Вказується, що однією з ключових цілей для ЗСУ — знищення сухопутного мосту між Кримом та Росією. Для реалізації такого плану потрібно "розрізати" російські війська та логістичні шляхи у Запорізькій області. Ще однією версією джерела є наступ на Кримський півострів. Його звільнення можливе за військово-морських операцій і, можливо, навіть висадки на пляжі.

Водночас, як повідомляв президент Володимир Зеленський, ЗСУ будуть готові до контрнаступальної операції, коли наша держава отримає від союзників усю необхідну зброю. Терміни, за його словами, можуть залежати й від погодних умов. Український лідер вважає, що Україна може отримати сучасні винищувачі після початку контрнаступу. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба теж заявляв, що рішення щодо надання Києву винищувачів F-16 буде прив'язане до результатів українського контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 07:51