Дональд Туск. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Польщі визначилися, скільки грошей готові витратити на посилення кордону з Росією та Білоруссю

Польська влада анонсувала виділення 10 мільярдів злотих (2,5 мільярда доларів) на проект "Східний щит". Його головна мета — посилення польського кордону з Росією та Білоруссю.

Про це повідомив польський портал RMF24 із посилання на прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.

На церемонії з нагоди 80-ї річниці битви під Монте-Кассіно у суботу, 18 травня, очільник польського уряду анонсував план оборони під кодовою назвою "Східний щит".

"Ми вирішили інвестувати 10 мільярдів злотих у нашу безпеку та насамперед у безпечний східний кордон. Розпочинаємо величезний проект із будівництва безпечного кордону, включаючи систему укріплень, а також такі ландшафтні, екологічні рішення, які зроблять цей кордон непрохідним для потенційного ворога", — сказав Туск.

Окрім того, польський прем'єр поскаржився на те, що протягом останніх тижнів Польща має справу з провокаціями та диверсіями. Він пообіцяв наступного тижня поінформувати громадськість про дії польської держави проти їх авторів.

"Ми протидіємо, затримуємо, заарештовуємо тих, хто намагається атакувати нашу батьківщину, Польщу, тут, на нашій землі. Польська держава буде абсолютно нещадною до них", — наголосив польський прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 7 травня, Дональд Туск заявив, що країни Європейського Союзу повинні значно підвищити витрати на оборону для захисту власних зовнішніх кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.05.2024 23:14