Наслідки атаки на польських прикордонників. Джерело: podlaski.strazgraniczna.pl

У Польщі затримали двох українців, які переправляли нелегалів через білоруський кордон

Двоє громадян України сприяли незаконному перетину мігрантами польсько-білоруського кордону. Їх затримали польські прикордонники, які провели спеціальну операцію.

Про це повідомила на своїх інформаційних ресурсах Підляська прикордонна служба.

"Громадяни України їхали на автомобілях на польських номерах. Вони прямували до місця, де мали забрати людей, які нелегально перетнули кордон, і переправити їх далі до Західної Європи", — йдеться в повідомленні прикордонників.

Загалом протягом 18-20 жовтня працівники Підляської прикордонної служби зафіксували близько 160 спроб "нелегального" перетину польсько-білоруського кордону.

Іноземці намагалися потрапити за кордон у ділянках, що охороняються прикордонними постами в Кринках, Шудзялові, Бобровниках, Міхалові, Наревці, Плаській, Кузниці та Біловежі.

Зокрема, в п'ятницю, 18 жовтня, прикордонники зафіксували близько 40 спроб незаконного перетину кордону. У суботу — понад 50, у неділю — ще понад 60.

"У районі Пласка іноземці перетнули прикордонну річку Волкушанка, щоби потрапити на територію Польщі, а біля Бобровників ¡ прикордонну річку Свіслоч. Також відбулося декілька випадків агресивної поведінки людей за технічним бар'єром", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мігранти закидали польських патрулів гілками дерев та камінням. Під час одного з нападів розбили скло службового автомобіля прикордонників.

Нагадаємо, що наприкінці вересня суд у Польщі призначив ув'язнення двом особам — громадянам України та Білорусі. Вони шпигували на користь Росії. Раніше їх затримали працівники польського агентства внутрішньої безпеки, яке розслідувало цілу низку таких випадків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.10.2024 23:15