Фото ілюстративне. Джерело: nato.int

У Румунії розширюють авіабазу НАТО до найбільшої в Європі: скільки військових вона зможе розмістити

Авіабаза НАТО "Михаїл Коґельничану" матиме загальну площу майже три тисячі гектарів. Зараз там ведуть активні будівельні роботи, після завершення яких вона зможе розмістити десять тисяч військових і їхні сім'ї.

Про це повідомляє Euronews. Після такої розбудови авіабаза перевершить за розмірами "Рамштайн" у Німеччині.

Експерти оцінюють, що вартість цього проекту — 2,5 мільярда євро. План будівництва передбачає злітно-посадкові смуги, озброєні платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини та лікарню для військовослужбовців і їхніх родин.

Першочергові роботи розпочали зі створення базової інфраструктури, зокрема, підʼїзних шляхів і електромережі. Потім розпочнуть будівництво нової злітно-посадкової смуги паралельно до тієї, що вже існує.

За планами очільників організації, розширення бази "Михаїл Коґельничану" має зміцнити східний фланг Північноатлантичного альянсу.

Джерело: Maxar Technologies

Джерело: Maxar Technologies

Раніше президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що Румунія є "шанованим членом ЄС і НАТО, який має взяти на себе ініціативу у Східній Європі".

Нагадаємо, декілька днів тому відомий дипломат Валерій Чалий заявив, що Росія готується атакувати країни НАТО наприкінці 2024 року. Північноатлантичний альянс, за його словами, не встигне підготуватися до війни з Російською Федерацією до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.03.2024 22:51