Джо Байден. Джерело: Офіс президента України

У США провели опитування серед демократів щодо балотування Байдена в президенти: які результати

Президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену краще дозволити своїй партії висунути іншого кандидата, він має вийти з президентських перегонів. Таку думку висловили майже дві третини демократів.

Про це свідчить нове опитування Центру досліджень суспільних відносин AP-NORC.

Лише близько трьох із десяти демократів абсолютно або дуже впевнені в тому, що президент Байден має розумові здібності, необхідні для ефективної роботи на посаді президента. Це дещо менше, ніж в опитуванні AP-NORC в лютому (40%).

Опитування стало доказом того, що темношкірі демократи є одними з найсильніших прихильників Байдена. Приблизно половина з них вважають, що він повинен продовжувати балотуватися. Серед білих та іспаномовних демократів так вважають приблизно три з десяти.

Загалом, сім із десяти опитаних американців вважають, що Байден повинен відмовитися від участі у виборах. При цьому демократи лише трохи рідше, ніж республіканці та незалежні виборці, зазначають, що він повинен звільнити місце для нового кандидата.

Варто зауважити, що опитування проводили переважно до суботнього замаху на Трампа на передвиборчому мітингу в Пенсильванії. Тож невідомо, чи вплинула стрілянина на погляди людей. Невелика кількість опитувань, завершених після стрілянини, не показала ознак покращень для президента Байдена.

А свіжа закрита соціологія Демократичної партії США засвідчила, що альтернативні кандидати в президенти від демократів мають кращі рейтинги, ніж президент Байден, серед виборців у семи ключових штатах. Сумніви про доцільність балотування Байдена на другий термін почали наростати після його невдалих телевізійних дебатів із Дональдом Трампом на телеканалі CNN. Байден же допустив можливе зняття з президентських виборів хіба що за станом здоров’я.

Нагадаємо, вчора президент США Джо Байден заявив, що не має наміру відмовлятися від участі у виборах 2024 року, навіть попри численні заклики зійти з дистанції у цих перегонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2024 18:55