Фото ілюстративне зі соцмереж

У США різко розкритикували Грузію через закон "про іноагентів"

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили, що "глибоко стурбовані" намірами влади у Грузії схвалити закон "про іноагентів". Він ризикує звести країну з євроатлантичного шляху.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Він зазначив, що цей законопроект створює загрозу для організацій громадянського суспільства, чия робота спрямована на покращення життя пересічних громадян Грузії в таких сферах, як охорона здоров'я, освіта та соціальна підтримка.

"Він підриває прихильність Грузії до євроатлантичної інтеграції та ризикує звести Грузію з її європейського шляху. Ми довели ці занепокоєння до відома грузинського уряду", — зазначив представник Держдепу.

Євросоюз висловив серйозне занепокоєння з приводу намірів "Грузинської мрії" ухвалити цей закон.

До речі, разом із поновленням намірів ухвалити закон "про прозорість іноземного впливу", який порівнюють із законом про "іноагентів" у Росії, партія влади "Грузинська мрія" також офіційно внесла пропозицію поправок до конституції про заборону "ЛГБТ-пропаганди". І на це теж є негативні відгуки від країн Заходу.

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що керівна партія країни "Грузинська мрія" незадоволена начебто несправедливим ставленням до Грузії порівняно з іншими державами, які хочуть приєднатись до Європейського Союзу. У Тбілісі звинуватили ЄС у "пригнобленні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 20:14