Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У США стартувало дострокове голосування на виборах: Трамп мінімально випереджає Гарріс

Республіканець Дональд Трамп має невелику перевагу над кандидаткою від Демократичної партії Камалою Гарріс. Це стосується виборців, які голосують достроково в так званих хитких штатах.

Про попередні результати голосування повідомило видання The Hill. Опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень показало, що 48% виборців, які достроково проголосують у ключових штатах, обрали кандидатом Трампа.

Водночас 47% підтримали його опонентку від демократів Гарріс, а ще 5% респондентів заявили, що обрали інший варіант чи ще не голосували. Також, як свідчить опитування, серед усіх виборців у штатах, що вагаються, 48% підтримали Трампа проти 46%, які за Гарріс.

Проте віце-президентка вирвалася вперед на 8% серед тих, хто проголосував достроково по всій країні, отримавши 51% голосів проти 43% у Трампа.

Загалом 45% виборців заявили, що проголосують достроково, порівняно з 50% тих, хто планує проголосувати безпосередньо у день виборів — 5 листопада.

Крім того, опитування показали, що суперники в боротьбі за крісло в Білому домі майже на рівних змагаються в Мічигані, Вісконсині, Аризоні, Пенсільванії й інших місцях, одночасно завдаючи ударів по штатах, які вагаються, за допомогою мітингів і зупинок передвиборчої кампанії.

У національному масштабі, згідно зі сукупністю опитувань, Гарріс випереджає Трампа на 3%, маючи приблизно 50% підтримки проти 47% у Трампа. А нове опитування Harvard CAPS / Harris показує, що перегони ще напруженіші, а Гарріс випереджає республіканця лише на 1% серед зареєстрованих виборців.

У проведеному 11-13 жовтня опитуванні взяли участь 3 145 зареєстрованих виборців, у тому числі 2 596 ймовірних виборців і 898 виборців із хитких штатів. Похибка для всієї вибірки — +-1,8%.

Нагадаємо, аналітики видання Axios зазначили, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп полюбляє висміювати політичних опонентів. Але зараз цю зброю часто використовують проти нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2024 10:14