Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Гарріс проти Трампа: розрив між кандидатами в президенти скоротився, — соцопитування Reuters

У президентських перегонах у Сполучених Штатах Америки кандидатка від демократів Камала Гарріс, як і раніше, випереджає республіканця Дональда Трампа в соціологічних опитуваннях. Однак розрив між ними скоротився вдвічі.

Про це свідчать результати опитування Reuters спільно з Ipsos. Новий плебісцит визначив, що Гарріс випереджає Трампа на три відсоткові пункти - 46% проти 43%.

При цьому в опитуванні, яке провели 20-23 вересня, Трамп відставав від Гарріс на шість відсоткових пунктів.

Згідно з новим соціологічним опитуванням, Трамп виявився кращим від Гарріс кандидатом у низці економічних питань.

Американці, які взяли участь в соцопитуванні, вважають, що питання економіки є найактуальнішим у США. При цьому близько 44% сказали, що Трамп має кращий підхід до розв’язання проблеми "вартості життя", порівняно з 38%, які обрали Гарріс.

Серед низки економічних питань, які має розв’язати наступний президент, близько 70% респондентів вважають "вартість життя" найважливішим. Лише невелика частина вибирала ринок праці, податки чи поліпшення особистого фінансового стану.

Трамп отримав більше підтримки серед респондентів, ніж Гарріс, із кожного з цих питань. Але водночас 42% виборців вважають Гарріс найкращим кандидатом для розв’язання проблеми розриву між багатими та середніми американцями (у цьому випадку лише 35% були за Трампа).

Нагадаємо, кандидатка у президентки та віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс заявила, що не буде вести перемовини із російським диктатором Володимиром Путіним щодо припинення війни в Україні без участі Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 20:13