Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Вибори у США: Гарріс успішно використовує тактику Трампа проти нього самого, — аналітики

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп полюбляє висміювати політичних опонентів. Але зараз цю зброю часто використовують проти нього.

Про це повідомило видання Axios. Журналісти зазначили, що для того, аби охопити ширшу молоду аудиторію, передвиборча кампанія Гарріс використовувала силу мемів і соціальних мереж. Також метою є представити віце-президентку США Камалу Гарріс і губернатора Міннесоти Тіма Волца як зрозумілих і здібних людей для молодих виборців. Зокрема, тепер кампанія використовує ті ж інструменти, що й Трамп, щоби висміяти його й уявити у протилежному світлі.

У відеоролику, опублікованому в неділю, передвиборний штаб Гарріс створив карусель із фотографій Трампа, на яких він, судячи з усього, висміює свою штучну засмагу під мотив хіта Сабріни Карпентер Please Please Please, в якій вона співає про те, як "красиво наносить макіяж".

В іншому відео, також опублікованому в неділю, показано одну з нескладних відповідей Трампа на одному із заходів. У ньому кампанія Гарріс назвала колишнього президента delulu (це означає "маячний").

Окрім того, в жовтні, коли США готувалися до урагану "Мілтон", передвиборчий штаб опублікував у TikTok запис, що висміює старий виступ Трампа перед пресою, в якому він назвав ураган "одним із наймокріших, який ми бачили з погляду води". А коли республіканець відмовився погодитися на другі президентські дебати, передвиборчий штаб опублікував відеозапис з ним, на який наклали звуки кудахкання курей. Резюмуючи це, аналітики Axios зробили висновок, що передвиборчий штаб Гарріс вибив Трампа з гри.

Медійники зауважили, що колишній президент США щосили намагався придумати прізвисько, яке прилипне до Гарріс. Також він, очевидно, стривожений тим, що передвиборчий штаб віце-президентки назвав його самого та його напарника сенатора Джей Ді Венса "дивними".

При цьому, як наголошує Axios, передвиборчий штаб Дональда Трампа не поспішає отримувати вигоди зі сили мемів настільки, як це робить команда Камали Гарріс.

Нагадаємо, що вчора Камала Гарріс закликала свого опонента-республіканця Дональда Трампа опублікувати звіт про здоров'я. Вона також знову запросила його на дебати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2024 07:55