Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Гарріс закликала Трампа оприлюднити звіт про свій стан здоров'я

Кандидатка на президентську посаду в Сполучених Штатах Америки від Демократичної партії Камала Гарріс закликала свого опонента-республіканця Дональда Трампа опублікувати звіт про здоров'я. Вона також знову запросила його на дебати.

Про це повідомило видання The Washington Post. Журналісти зазначили, що в неділю Гарріс провела мітинг на студентській баскетбольній арені у Грінсвіллі (штат Північна Кароліна).

Під час свого виступу віце-президентка США кинула виклик колишньому президентові Америки Дональду Трампу за відмову зробити те, що вона робила останніми днями, а саме:

  • опублікувати звіт про своє здоров'я;
  • дати інтерв'ю у програмі "60 хвилин" на телеканалі CBS;
  • взяти на себе зобов'язання провести ще одні президентські дебати.

Раніше Гарріс звинуватила 78-річного Трампа у прихованні фактів про здоров'я, заявивши, що він непридатний для посади. Про приховування фактів писали і журналісти, тож такий меседж знову прозвучав від Гарріс на мітингу.

"Це змушує задуматися: чому його помічники хочуть, щоби він сховався? Потрібно ставити запитання: чи бояться вони, що люди побачать, що він надто слабкий і нестабільний, щоби керувати Америкою?" — сказала віце-президентка під час виступу.

Лінія атаки Гарріс ознаменувала собою спробу помінятися ролями з Трампом, який протягом декількох місяців припускав, що чинний президент США Джо Байден занадто старий, щоби бути очільником держави, та звинувачував його в тому, що він ховається від американського народу. Своєю чергою, крок демократки засвідчив її зусилля представити себе кандидатом змін, а Трампа — пережитком минулого.

"Від нього ми чуємо тільки те саме, стару, набридлу схему. У нього немає плану, як він розв'язуватиме проблеми американського народу. Він зосереджений лише на собі", — заявила кандидатка від Демократичної партії.

Журналісти зауважили, що на мітинг Гарріс прийшло близько 7 000 людей. Головна мета — закликати виборців, які вагаються, проголосувати до дня виборів. Дострокове голосування у Північній Кароліні розпочнеться вже у четвер. Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, що, за результатами опитування Reuters спільно з Ipsos, які оприлюднили 8 жовтня, у президентських перегонах у США кандидатка від демократів Камала Гарріс, як і раніше, випереджає республіканця Дональда Трампа в соціологічних опитуваннях. Однак розрив між ними скоротився вдвічі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 11:19