Камала Гарріс і Володимир Зеленський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

У США заявили про надання Україні нової допомоги в розмірі $1,5 млрд: куди спрямують гроші

Сполучені Штати Америки вирішили надати Україні 1,5 мільярда доларів. Кошти спрямують на енергетичний сектор і гуманітарні потреби.

Про це свідчить відповідна заява, яку опублікували на сайті Білого дому. Про надання пакета допомоги оголосила віце-президентка США Камала Гарріс під час саміту миру у Швейцарії.

У ці 1,5 мільярда доларів входять, зокрема, 500 мільйонів доларів у вигляді нового фінансування енергетичної допомоги та перенаправлення раніше оголошених 324 мільйонів доларів на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури й інші потреби в Україні.

Крім того, віце-президент США оголосила про надання понад 379 мільйонів доларів гуманітарної допомоги від держави та USAID для вирішення нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб і громад, які постраждали від жорстокої війни Росії проти українського народу.

Гарріс також заявила, що, співпрацюючи з Конгресом США, Державний департамент планує надати додаткові 300 мільйонів доларів на підтримку цивільної безпеки України для закупівлі рятувального обладнання для українських прикордонників і правоохоронних органів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 17 лютого провів зустріч і тривалі перемовини з віце-президенткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс у межах Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2024 13:56