Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

У закладах освіти запровадять початкову загальновійськову підготовку: Рада ухвалила новий закон

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №11092, який допоможе вдосконалити початкову загальновійськову підготовку й актуалізувати її зміст.

Про це повідомив ініціатор документа, народний депутат від фракції "Слуга народу", член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки й інновацій Роман Грищук.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк уточнив, що "за" законопроект проголосували 297 парламентарів.

Голосування депутатів

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Суть документа в тому, що замість допризовної підготовки пропонується запровадити початкову загальновійськову підготовку.

Вона реалізується на третьому рівні повної загальної середньої освіти та проводиться в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти й інших закладах освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності на відповідному рівні повної загальної середньої освіти. Там відтепер викладатимуть навчальний предмет "Захист України" та здійснюватимуть заходи, спрямовані на військово-патріотичне виховання.

Програми з навчального предмета "Захист України" розробляють і затверджують центральні органи виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізацію державної політики у сферах освіти та науки за погодженням із Міністерством оборони України.

Нагадаємо, що 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.05.2024 12:19