Михайло Подоляк. Скріншот із відео

У Зеленського розповіли, чи атакуватиме Україна й надалі російські НПЗ після критики США

Україна має атакувати об'єкти, які забезпечують для Росії війну. Тому наші військові продовжуватимуть знищувати російські нафтопереробні заводи.

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю журналісту Василю Голованову.

Подоляк зазначив, що всі заяви американських чиновників проти ударів України по російських нафтопереробних заводів — це внутрішні дискусії щодо інтересів США. Але вони не є ультимативними пропозиціями нашій країні.

Подоляк нагадав, що Україна веде оборонну війну та має повне право знищувати всю інфраструктуру війни агресора.

"Україна не просто має право, а практично зобов'язана руйнувати інфраструктуру забезпечення війни. Тобто Україні, щоб отримати позитивні результати у війні, потрібно знищувати російську інфраструктуру. Нафтопереробні заводи - це безпосередньо військова інфраструктура", — наголосив радник керівника Офісу президента.

Він уточнив, що всі "Тушки" та "МіГи" забезпечуються тим паливом, яке виробляють на російських нафтопереробних заводах. І для того, щоб убезпечити свою територію, Україні треба знищувати такі об'єкти.

"Чи знищуватиме їх Україна? Безумовно", — наголосив Подоляк.

При цьому він додав, що аргумент про вплив українських атак на глобальний ринок - маячня. Росія продає невелику кількість своєї сирої нафти, яка не впливає на ціноутворення.

"Якщо у вас немає перероблення, то ви навпаки збільшуватимете продажі обсягів сирої нафти на глобальному ринку", — додав він.

Подоляк уточнив, що на ціни на глобальному ринку впливають атаки гуситів, а також позиція Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони США Ллойд Остін заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 19:58