Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Учасникам Єдиного вступного іспиту змінять результати через помилки в ТЗНК

Вступникам в магістратуру й аспірантуру у зв’язку з виявленням технічних помилок в окремих тестах загальної навчальної компетентності перерахують результати іспиту.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Таким чином там прокоментували наявність технічних помилок в тесті.

Зокрема, в УЦОЯО пояснили наявність технічних помилок, що виникли на етапі верстання тестів загальної навчальної компетентності (ТЗНК) у середовищі онлайн-тестувальника, аномальним збільшенням кількості охочих складати іспит, що призвело до необхідності розроблення значно більшої кількості тестових форм з іноземної мови та ТЗНК.

Через те що розроблення тестів є тривалим і технологічно складним багатокроковим процесом, фахівцям УЦОЯО вдалося підготувати необхідну кількість якісних тестових форм, однак не вдалося уникнути деяких прикрих технічних помилок.

З огляду на виявлені помилки та з метою забезпечення дотримання прав вступників апеляційна комісія УЦОЯО ухвал обґрунтовані рішення щодо завдань, у яких виявлено помилки, та змінено результати тих учасників, які в межах ЄВІ виконували відповідні завдання.

Зокрема, це стосується тих, кому випали завдання про квадроцикли та врожай. Наприклад, у задачі про врожай йдеться про те, що 2022 року врожай становив 55 мільйонів тонн і знизився на 37% порівняно з 2021 роком. Правильна відповідь — (55⋅100) / 63 = 87,3 мільйона тонн, а її немає у пропонованих.

Нагадаємо, що війна суттєво вплинула на освітній процес в Україні. Зокрема, випускники вже третій рік поспіль складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Під час мультитесту його учасники мають дотримуватися певних правил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 12:40