Протести угорських фермерів. Джерело: vg.hu

Угорські фермери розпочали нові протести на кордоні з Україною: чим невдоволені цього разу

У п’ятницю, 9 лютого, угорські фермери розпочали протести біля пункту пропуску "Захонь" на кордоні з Україною. Їх не влаштовує рішення Єврокомісії продовжити безмитне ввезення української продукції ще на рік.

Про це повідомило видання Világgazdaság.

Зокрема, угорські фермери заявили про невдоволення рішенням Єврокомісії продовжити безмитне ввезення української продукції ще на рік. Вони вважають, що на продукцію, що надходить з-за меж Європейського Союзу, треба теж поширювати ті ж правила, які мають дотримуватися фермери ЄС.

Окрім того, угорські фермери заявляють, що Україна нібито нав'язує споживачам Євросоюзу ГМО-продукти.

Сьогодні ж польські фермери знову заблокували пункт пропуску "Дорогуськ — Ягодин". До того ж речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповідав зранку в телеефірі, що всі види транспорту не можуть проїхати до Польщі та в Україну. Це пов’язано з тим, що польські страйкарі заблокували дорогу на напрямку до пункту пропуску "Шегині".

Нагадаємо, що в середині січня румунські аграрії блокували в’їзд вантажних автомобілів до України на двох пунктах пропуску. Тоді офіційні особи зазначали, що в "єЧерзі" перебувало 600 вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.02.2024 18:50