Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Угорщина знову погрожує відправляти мігрантів до Брюсселя: в чому справа

Угорська влада вже не вперше наголосила, що серйозно налаштована реалізувати план з надання прохачам притулку безкоштовного проїзду в один кінець до Брюсселя. Це може стати відповіддю на політику Європейського Союзу.

Про це повідомила агенція AP. Такий намір угорської влади покликаний чинити тиск на Європейський Союз, щоби змусити його відмовитися від великих штрафів. Їх накладають на Угорщину за обмежувальну політику надання притулку.

На прес-конференції в Будапешті відповідальний за питання попередження нелегальної міграції державний секретар Бенце Ретварі заявив, що Євросоюз хоче змусити Угорщину пропускати "нелегальних мігрантів через свої кордони", та сказав, що країна "запропонує цим нелегальним мігрантам добровільно та безкоштовно проїзд в один кінець до Брюсселя".

Ретварі додав, що перевезення здійснюватимуть "після запровадження європейської процедури", але не уточнив, який статус матимуть прохачі притулку після перевезення.

"Якщо Брюсселю потрібні нелегальні мігранти, Брюссель може їх отримати", — сказав він.

В уряді Угорщини й раніше заявляли про готовність надавати мігрантам і шукачам притулку безкоштовні квитки в один бік до Брюсселя.

Як відомо, в червні Суд ЄС постановив, що Угорщина не виконує процедури Євросоюзу щодо міжнародного захисту та повернення громадян третіх країн, які перебувають на території ЄС нелегально. Він наклав на країну 200 мільйонів євро штрафу та пеню в розмірі одного мільйона євро за кожен день зволікання з виплатою.

Нагадаємо, речник Європейської комісії з питань торгівлі Олоф Гілл нещодавно заявив, що енергетичним потокам до Угорщини зараз ніщо не загрожує. Санкції України щодо російської компанії "Лукойл" мають на них дуже опосередкований вплив. Такими виявилися нові оцінки європейських експертів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.09.2024 17:15