Жозеп Боррель. Джерело: aa.com.tr

Україна та Молдова приєдналися до важливого рішення Євросоюзу: про що йдеться

Ще дев’ять європейських країн приєдналися до рішення Ради Європейського Союзу від 15 липня. Йдеться про продовження на рік санкцій проти Ірану у зв’язку з підтримкою Росії й угруповань на Близькому Сході.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, до продовження санкцій Євросоюзу проти Ірану приєдналися кандидати на вступ Албанія, Боснія та Герцеговина, Молдова, Північна Македонія, Україна та Чорногорія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

"Вони забезпечать відповідність своїх національних політик цьому рішенню. Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання та вітає його", — додав Боррель.

Як відомо, Рада Європейського Союзу 15 липня домовилася продовжити санкційний механізм проти Ірану у зв’язку з підтримкою ним російської агресії проти України та збройних угруповань на Близькому Сході.

Євросоюз після 2022 року запровадив санкції проти Ірану через підтримку ним загарбницької війни Росії. У середині травня Рада ЄС розширила сферу дії обмежувальних заходів, включивши до неї безпілотники, ракети та підконтрольні Тегерану угруповання на Близькому Сході.

Нагадаємо, що ще наприкінці листопада минулого року США ввели нові санкції проти Ірану і Корейської народно-демократичної республіки. Зокрема, під обмеження потрапили понад 20 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2024 18:36