Данило Гетманцев. Джерело: "Слуга народу"

В Україні хочуть запровадити військовий збір для ФОПів: Гетманцев розповів деталі

В Україні планують ввести військовий збір для ФОПів і не тільки. Кабінет міністрів уже готує відповідний законопроект, який дозволить забезпечити додаткові надходження до бюджету.

Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він нагадав, що Міністерство фінансів працює над збільшенням доходів державного бюджету на 44 мільярди гривень. Це хочуть зробити шляхом збільшення військового збору, запровадження військового збору для ФОПів, для юридичних платників єдиного податку, для певних видів операцій із нерухомим майном і ювелірними виробами.

За словами народного депутата, відомство підготувало комплекс пропозицій, з яких хочуть зібрати 44 мільярди гривень.

"І це уряд нам запропонує як законопроект. Уже в березні очікуємо на цей документ, який розгляне Верховна Рада", — зазначив Гетманцев.

Сьогодні, 4 березня, Міністерство фінансів України надало ЗМІ план мобілізації додаткових ресурсів держбюджету на 2024 рік. Для того, щоб отримати додаткові надходження до бюджету, відомство, зокрема, хоче запровадити військовий збір для приватних підприємців, платників єдиного податку, ще деяких категорій підприємців.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що Кабінет міністрів України планує надавати додаткове фінансування на оборонні потреби країни за допомогою продовження аудиту та верифікації видатків.

Нагадаємо, наприкінці січня голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповідав, що державний борг України за підсумками минулого року перевищив 5,5 трильйона гривень, таким чином збільшившись удвічі від початку повномасштабної війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.03.2024 23:14