Засідання уряду. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

В Україні збільшуються видатки на охорону здоров’я: Шмигаль оприлюднив деталі

Видатки на охорону здоров’я на 2024 рік загалом складуть 239 мільярдів гривень. Це на 31 мільярд більше, ніж минулого року.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"На програму медичних гарантій додаємо 16 мільярдів гривень. Запускаємо пілотний проект безкоштовного зубопротезування для ветеранів. Один мільярд гривень виділяємо на облаштування укриттів і безпечних умов у лікарнях", — зазначив він.

Прем’єр-міністр також додав, що вже найближчим часом планується запуск електронного кабінету пацієнта. В ньому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями зі сімейними лікарями.

"Сьогодні також затвердили постанову, яка передбачає розширення переліку ліків і медичних виробів, які закуповуватимуться через електронний каталог. Це сприяє значній економії коштів і пришвидшує процедури закупівлі", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що 16 грудня Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) уклали угоду про співпрацю на 2024-2025 роки. Відповідний документ підписали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та директор відділу підтримки країн і партнерства, виконувач обов’язків регіонального директора з надзвичайних ситуацій Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я доктор Гундо Вайлер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.01.2024 17:58