Віктор Орбан. Джерело: ТСН

В українському МЗС зі сарказмом відреагували на скандальну заяву прем’єра Угорщини Орбана

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав слова прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "турботою" про вступ України в Євросоюз. Раніше Орбан знову поставив під сумнів, що Україна увійде до ЄС найближчими роками.

Відповідний допис Ніколенко зробив на своїй Facebook-сторінці.

Спочатку він нагадав, що ЗМІ повідомили: Віктор Орбан заявив, що вони не знають розмірів території України, щоб прийняти її в Євросоюз. А потім і дотепно та коротко відповів:

"Позитивно відзначаємо, що прем’єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів".

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в ефірі державного радіо зазначив у притаманній собі манері, що вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки триває війна, та вбачає у цьому проблему навіть для рішення про початок переговорів про вступ.

"Коли ми будемо обговорювати майбутнє України у Брюсселі восени, у нас не вийде уникнути питання, чи ми можемо серйозно задумуватися про членство такої країни. Чи можна починати переговори з країною, яка у стані війни? Ми не розуміємо, якою є територія цієї країни, тому що вона все ще воює, і не знаємо, яким є її населення, тому що це населення виїздить… Приймати країну, не знаючи її параметрів, було б безпрецедентно", — сказав Орбан.

Очільник угорського уряду наголосив, що для прийняття нових членів ЄС потрібна одностайна згода усіх 27 країн Євросоюзу, і в Угорщині для цього потрібне було б рішення парламенту. Орбан також не вірить, що Україні вдасться стати повноцінним членом Євросоюзу протягом двох років.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Орбан запропонував країнам Заходу укласти угоду із диктатором Володимиром Путіним, яка забезпечить безпеку та суверенітет України. Проте вона не буде передбачати повернення Криму та членства України в Північноатлантичному альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.09.2023 16:03