Нардепу Задорожньому повідомили про підозру. Джерело: НАБУ

Відкат у 3,4 млн грн на ремонті водогону: нардепу Задорожньому повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народному депутату України IX скликання Миколі Задорожньому про підозру в проханні надати неправомірну вигоду голові сільської ради на Сумщині й організації її отримання.

Про це повідомила прес-служба НАБУ. Слідство встановило, що в березні 2024 року нардеп висловив прохання голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні тендеру щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області.

"Його "відкат" становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4% призначались для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 мільйона гривень", — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші можливі учасники схеми.

"НАБУ зловило нардепа Миколу Задорожного (до обрання працював в івент-агенції в системі "95 Кварталу") на відкаті у 3,4 мільйона гривень на будівництві водогону на Сумщині. Нардеп-слуга Микола Задорожній при цьому очолює ТСК з питань корупції та відкатів на будівництві фортифікаційних споруд. Це так смішно, що аж сумно", — прокоментував ситуацію журналіст Назар Приходько у своїх соцмережах.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державного бюро розслідувань затримали одного з головних митників на Прикарпатті. Його підозрюють у хабарництві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 19:58