Нікол Пашинян. Джерело: newsarmenia.am

Вірменський прем’єр Пашинян визначився, чи їхати на "інавгурацію" диктатора Путіна

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не братиме участі у церемонії "інавгурації" російського диктатора Володимира Путіна. Ця процедура запланована після так званих "перевиборів" у Росії.

Про це повідомив інформаційний ресурс News.am із посилання на заяву спікера вірменського парламенту Алена Симоняна під час розмови з журналістами.

На запитання про те, чи відвідає прем'єр-міністр Вірменії Москву для участі в церемонії, він відповів негативно.

"Але я вважаю, що ми повинні брати участь у засіданні ЄАЕС як країна, що головує", — додав Симонян.

Сам Пашинян днями заявив, що обговорюється його участь у сесії Євразійського економічного союзу, але залишив без відповіді запитання про "інавгурацію" Путіна.

Раніше Чехія, Естонія, Латвія й інші країни Європи підтвердили, що їхні представники не відвідають так звану інавгурацію Володимира Путіна 7 травня. Своєю чергою, очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель виступив проти присутності представників ЄС на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський іще в лютому заявляв, що російський диктатор Володимир Путін утримує владу за допомогою корупції та насильству. У цивілізованому суспільстві не можна приймати його, як рівного серед рівних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 18:48