Фото: ДПСУ

Ворог намагається атакувати на двох напрямках: у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні

На сьогодні ситуація на кордоні із країною-агресоркою залишається непростою. Рашисти продовжують атакувати на двох напрямках. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі "Еспресо".

За його словами, російські окупанти намагаються продовжувати атакувати у напрямку населеного пункту Липці та Вовчанськ на 
Харківщині.

"У своїй смузі оборони, де знаходяться підрозділи Державної прикордонної служби Сил оборони, це переважно Вовчанський напрямок. Наші хлопці разом з іншими українськими воїнами продовжують відбивати атаки ворога. Звісно, у ворога недостатньо сил, щоб просунутися вглиб території України, але, на жаль, ворог продовжує саме цей напрямок посилювати своїми силами та засобами, в тому числі ротуючи підрозділи. Прикордонники активно використовують всі наявні засоби, зокрема артилерію, міномети, ударні дрони для того, щоб максимально наносити ураження противнику", — зазначив він.

Водночас на Сумщині спроб ворога протиснути українську оборону не спостерігається. Проте, як зауважив речник ДПСУ, "ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій, в тому числі й по Сумському напрямку, і на інших ділянках".

"Ворог підступний, його задача, навіть якщо він розуміє, що не зможе просунутися вглиб території України, — досягти своєї стратегічної цілі. Також він може розширювати зону активних бойових дій, щоб Україна стягувала на ці напрямки необхідні сили та засоби. Фактично, таким чином змушуючи Україну тримати тут необхідні сили, а не використовувати їх на лінії фронту, де вже довгий час ведуться більш активні бойові дії", — сказав він.

Посадовець додав, що противник не припиняє обстрілювати прикордоння в межах Сумської, Харківської, Чернігівської областей. Проте кількість обстрілів наразі зменшилась.

"Кожного місяця весною ми фіксували понад три тисячі обстрілів, які здійснювали росіяни по території цих областей, застосовуючи різноманітне озброєння. А від початку цього місяця кількість обстрілів коливається на рівні однієї тисячі", — додав він.

Нагадаємо, 18 червня військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади 18 червня заявили, що російські загарбники посилюють атаки на позиції ЗСУ у Харківській області, щоб вийти на кордони Луганщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.06.2024 17:39