Фото: Іраклій Кобахідзе. Джерело – "Вікіпедія"

"Все ще хочуть другого фронту": кандидат у прем’єри Грузії зробив скандальну заяву про Україну

На думку кандидата у прем’єр-міністри Грузії Іраклія Кобахідзе, Україна нібито намагається зробити його державу "новим об'єктом російської агресії". Свою скандальну заяву він зробив після того, як українське посольство закликало "утримуватися від політизації" ситуації з перехопленням грузинськими спецслужбами вибухівки, яку нібито перевозили для терактів у Росії.

Про це повідомляє SOVA.news.

"Коли хтось намагається зробити Грузію об'єктом російської агресії за межами країни, це дуже серйозна подія, і вона викликає велике занепокоєння. Це ще раз підтверджує те, про що загалом відкрито говорили чиновники українського уряду, що вони хотіли та, ймовірно, все ще хочуть другого фронту у нашій країні", — сказав Кобахідзе.

Він також наголосив, що посольство України не робило б таких заяв, якби держава мала посла у Грузії.

Раніше повідомлялось, що у Грузії заявили про затримання вантажу з шістьма вибуховими пристроями, які везли з Одеси. Частину з них начебто мали переправити до російського Воронежа "для здійснення терактів".

Своєю чергою посольство України в Грузії взяло на перевірку інформацію, яку оприлюднила Служба державної безпеки Грузії. Йдеться про причетність громадян України до протиправної діяльності. Українське посольство закликало утриматися від політизації цієї справи.

На початку січня президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що її країна впродовж століть має одного ворога — Російську Федерацію. Навколо цього народ держави обов'язково буде об'єднуватись.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 11:30