Фото ілюстративне зі соцмереж

Євросоюз може скасувати безвіз з Грузією: у чому причина

Європейський Союз не виключає скасування безвізового режиму з Грузією. Це відбудеться в тому разі, якщо партія влади все ж ухвалить закон про "іноагентів". Його ще називають "російським законом".

Про це повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк, посилаючись на власні джерела.

Він зазначив, що посли Євросоюзу в середу знову обговорювали ситуацію в Грузії, зокрема — потенційні заходи в разі ухвалення закону про "іноземних агентів". За його словами, обговорюють всі можливі варіанти покарання.

 "Не можна виключати призупинення візової лібералізації. Всі речі на столі обговорень", — написав Джозвяк у своїх соціальних мережах.

У вівторок стало відомо, що декілька десятків депутатів Європарламенту закликали віце-президента Єврокомісії й очільника дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля призупинити для Грузії статус кандидата на вступ в ЄС.

Своєю чергою, у Єврокомісії пояснили процедуру, за якою у Грузії теоретично можуть забрати кандидатський статус на вступ до ЄС. Згідно з нею, якщо котрась із країн ЄС буде проти того, аби карати Грузію, то країну не зможуть позбавити цього статусу.

Нагадаємо, декілька днів тому речник Державного департаменту США Метью Міллер, заявив: у Сполучених Штатах Америки попередили Грузію про те, що через закон про "іноагентів" вона має ризик втратити зв'язки з країнами Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 13:39