Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

За 200 тисяч рублів: окупанти заманюють українців підписувати контракти з російською армією

На тимчасово окупованих територіях росіяни проводять рекрутинг українців на війну проти власної Батьківщини. Рашисти мають намір набрати дешеву живу силу, використовуючи складнощі, з якими стикаються місцеві мешканці.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях Сходу України та Криму росіяни агітують чоловіків вступати до лав збройних сил Росії й укладати контракти. У випадку Криму контрактами заманюють місцевих строковиків", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву уточнили, що при цьому грошові виплати для українців за підпис контракту менші, ніж в інших регіонах Російської Федерації. Якщо у Москві це 805 тисяч рублів, а в Ленінградській області чи, Краснодарському краю — від 500 до 600 тисяч рублів, то на для українців це 200 тисяч рублів і менше.

"Таким чином ворог не лише порушує міжнародне право, а й має намір набрати дешеву живу силу на війну шляхом створення гуманітарної кризи на захоплених землях", — додали в повідомленні.

Центр національного спротиву закликав українців ігнорувати ініціативи окупантів й у випадку укладання контракту здаватися в полон за першої можливості, аби зберегти своє життя.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що в Російській Федерації більше не підписують короткострокових контрактів на військову службу з ув'язненим. Замість цього зекам пропонують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 22:25