За матеріалами СБУ ще троє терористів «Л/ДНР» отримали вироки суду

12 СІЧНЯ 2022 10:43

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України ще 3-х бойовиків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» заочно засуджено до 9, 10 та 11 років позбавлення волі. Усі вони впродовж 2014-2018 років брали активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України і навіть обіймали «командні пости», інструктували терористів і вербували для них новобранців.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

«Встановлено, що один із засуджених, мешканець Черкащини, який тривалий час проживав на території РФ, ще на початку бойових дій на сході України приєднався до терористичного угруповання «Призрак». У складі снайперських груп цього НЗФ вів прицільний вогонь по військовослужбовцях ЗСУ. Також був кулеметником та інструктором тактики бойових дій», - йдеться в повідомленні.

Інший бойовик з 2015 року командував батальйоном «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу так званої Народної міліції «ЛНР»». Під його керівництвом найманці чинили збройний супротив силам АТО/ООС. Крім того, зловмисник вербував новобранців до терористичної організації.

Також встановлено особу водія-навідника ворожого танкового батальйону, який з 2018 року брав участь у боях в районі Донецької та Луганської областей.

У ході слідства встановлено, що найманець обстрілював позиції українських військових та брав участь у захопленні міста Дебальцеве і прилеглих до нього населених пунктів.

Суд визнав усіх 3-х бойовиків винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вироки набули законної сили.

Наразі двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, а ще один перебуває в Росії. Зловмисників оголошено у розшук.

Фото СБУ.

Також читайте: У Дубаї побудували піраміду з келихів для шампанського

Події, 12.01.2022 10:43