Фото: Офіс президента

Зеленський прокоментував ідею територіальних поступок Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не погодиться на територіальні поступки Росії в обмін на членство у Північноатлантичному Альянсі чи Європейському Союзі.

В інтерв'ю британському каналу Channel 4 News очільник держави наголосив, що офіційних пропозицій відмовитися від територій він поки не отримував.

Зеленський зауважив, що Україна має повернути всі свої території. Це дозволить не повторити у майбутньому агресії з боку Росії.

"Ні. Якщо ми хочемо зупинити його, якщо світ не хоче повернутись до цієї ж ситуації знову через кілька років, краще розібратися з цим", — сказав Зеленський.

Український гарант зауважив, що російський диктатор Володимир Путін не хоче "жодного миру", а навпаки має намір повністю окупанти нашу державу. 

"Якщо ми хочемо справді мати мир в Європі, не (тільки, – ред.) в Україні – в Україні й в Європі, нам дійсно потрібно розуміти, що Україна справді незалежна: політично... Краще повернути всі землі України, це краще для всіх. І політичним шляхом, звичайно", — сказав президент.

Глава держави додав, що на Донбасі та у Криму "стільки міст, стільки людей, стільки громадян, цивільних", і Україна втрачатиме багатьох із них під час війни. Відтак, дійсно краще знайти політичний шлях.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що для того аби стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу Україні потрібно завершити війну з Російською Федерацію. Однак розпочати процедуру вступу до військово-політичного блоку можна було б вже зараз.

Додамо, 17 січня, відбулася перша зустріч Ради Україна — НАТО на рівні керівників оборонних відомств. Проте головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний з невідомих причин не взяв у ній участі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.01.2024 10:59