Віктор Орбан і Дональд Трамп. Джерело: Instagram Віктора Орбана

Жодної копійки Україні: Орбан розповів про обіцянку Трампа

Колишній президент США Дональд Трамп пообіцяв не надавати Україні фінансову допомогу в разі перемоги на нових американських виборах. Таким чином він планує "закінчити війну Росії проти України".

Про це розповів прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у коментарі виданню Magyar Nemzet.

"Він має дуже чітке бачення, з яким важко не погодитися. Він каже таке: по-перше, в українсько-російській війні не дасть жодної копійки. Тому війна одразу закінчиться, бо очевидно, що Україна не зможе воювати власними силами", — навів думку американця угорський лідер.

Орбан вважає, що якщо США не даватимуть грошей, то Європа не зможе надавати Україні належне фінансування, "і тоді війна закінчиться".

За його словами, Трамп має "доволі детальні плани" щодо того, як закінчити війну Росії проти України, і вони збігаються з інтересами Угорщини. Однак угорський лідер додав, що "не уповноважений" розповідати про плани Трампа.

Раніше Орбан провів зустріч з Трампом в американському штаті Флорида. Вони обговорили "широке коло питань, що стосуються Угорщини та США, зокрема важливість міцних і безпечних кордонів для захисту суверенітету кожної країни". Після зустрічі Орбан вкотре розхвалив Трампа, заявивши, що якби той повернувся до влади, "світ став би кращим".

Нагадаємо, що президент США Джо Байден розкритикував свого суперника на виборах Дональда Трампа за зустріч із Віктором Орбаном. Він заявив, що угорський прем'єр "шукає диктатуру".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 09:15