Фото: соцмережі

"Зміна" кордонів у Балтійському морі: із сайту уряду РФ прибрали скандальний законопроект

У середу, 22 травня, з сайту російського уряду прибрали проект закону від міністерства оборони щодо односторонньої "зміни" кордонів у Балтійському морі. Росія прагнула змінити географічні координати точок поблизу Фінляндії та Литви.

На офіційному сайті нормативно-правових актів уряду Росії зник відповідний проект закону.

"Проект видалено", — йдеться на сайті уряду Російської Федерації.

При цьому керівництво країни-агресора не уточнило причини видалення документа.

Із сайту уряду Росії зник проект закону від Міністерства оборони щодо односторонньої "зміни" кордонів із Литвою та Фінляндією у Балтійському морі

Скріншот сторінки видаленого законопроекту

Раніше повідомлялось, що Росія хоче в односторонньому порядку змінити свої морські кордони з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі. Зокрема, Кремль має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ та Зеленоградськ у Калінінградській області.

Своєю чергою головнокомандувач збройних сил Швеції Мікаель Бюден заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін поклав "обидва ока" на острів Готланд. Це потрібно Росії для того, щоби контролювати Балтійське море.

Згодом Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія відреагували на плани Кремля. Зокрема, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що його країна розцінює це як свідому та цілеспрямовану, ескалаційну провокацію, спрямовану на залякування сусідніх країн та їхніх суспільств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 16:51