Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден таємно дозволив удари по Росії американською зброєю, але за однієї умови, — ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена таємно схвалила удари України американськими видами озброєнь по території Росії. Але це можна робити тільки в районі Харківської області.

Про це повідомило авторитетне видання Politico з посиланням на три поінформовані анонімні джерела.

Зокрема, один з американських посадовців розповів журналістам, що Байден нещодавно доручив своїй команді "забезпечити, аби Україна могла використовувати американську зброю для контрвогню в Харкові".

Мета такого кроку, за словами неназваного джерела, полягає в тому, аби Україна могла завдати удару у відповідь по російських силах, які завдають ударів або готуються завдати їх. При цьому Джо Байден публічно й надалі переконує, що позиція США щодо ударів по російській території на далекі відстані "не змінилася".

Раніше різні медійні середовища оприлюднювали інформацію, що Байден начебто схиляється до того, щоби змінити свою позицію та нарешті надати дозвіл Україні завдавати ударів по території Російської Федерації американською зброєю.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уже неодноразово наголошував, що союзникам потрібно переглянути обмеження на заборону Україні обстрілювати Росію західною зброєю на тлі прикордонних боїв на Харківщині й інших агресивних дій російських окупантів.

До того ж деякі європейські держави вже відкрито заявили, що підтримують таку позицію. І кількість таких країн щоразу збільшується.

Нагадаємо, що 29 травня міністри оборони України та США Рустем Умєров і Ллойд Остін провели телефонну розмову. Вони обговорили ситуацію на фронті, подальшу американську військову допомогу та дозвіл на удари по території Росії західною зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 23:13